Test af ismaskine: Her er den bedste ismaskine

Fredag, 1. juli 2011
af Pia Junø, Foto: Claus Bonnerup og Colourbox
Giver sommervarmen lyst til lækker, hjemmelavet is, så er en ismaskine en god investering. Se hvilken ismaskine der har vundet vores 'Bedst i test'.
test af ismaskine

Obs.: Denne artikel er fra 2011, hvorfor mange af ismaskinerne er udgået. Er du på jagt efter en ismaskine har forbrugerrådet Tænk bl.a. anbefalet disse maskiner:

Wilfa ICM-C15 , set til 1.401 kr

Wilfa ICM-2SB XL, set til 1.799 kr.

Når solen bager udenfor på en varm sommmerdag, så er der intet så lækkert som en is. Men du behøver ikke sætte kursen mod supermarkedet for at købe en lækker is - du kan nemlig sagtens lave is hjemme i dit eget køkken. Familie Journal har testet fire forskellige typer ismaskine med eksternt køleelement for at finde en god og effektiv maskine til læserne. Og hvis du køber vinderen af denne ismaskine test, vil det kun tage 17 min., så har du frosset sorbet.

Testpanelet består af husholdningslærer Birgitte Jakobsen og eleverne Kristina Bønnelycke og Lea Brøchner fra Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle. De har hver især testet fire ismaskiner, og givet dem point for funktionalitet, indfrysningstid, og for hvor nemme de er at rengøre. Herunder kan du finde testvinderen, og de øvrige tre maskiner.

Masser af lækre is-desserter her

SE OGSÅ: Familie Journal tester kaffemaskiner

Ismaskine 1: Philips Ice cream maker


Testvinder: 6 point
En maskine, der er nem at betjene. Hullet til ismassen er tilpas stort, og det er fint med det lille fryseelement, som ikke tager meget plads i fryseren. Indfrysningstiden er 17 min. for sorbet og 35 min. for vaniljeis. Maskinen er o.k., både når det gælder støjniveau og rengøring.
Ismaskinen er set til 449 kr.
Køb ismaskinen HER >>

Ismaskine 2: Cuisinart "Paul Bocuse"

4 point
Nem at betjene. Her er det skålen og ikke rørearmen, der drejer. Hullet til ismassen er stort, og maskinen er i det hele taget stor. Den fylder meget. Den larmer også meget. Indfrysningstiden for sorbet er 20 min., og 35 min. for vaniljeis. Maskinen er o.k. at gøre ren
Denne ismaskine er set til 1.295,95 kr.

Ismaskine 3: OBH Ice cream maker

3 point
Meget nem at betjene, men låget slutter ikke helt tæt. Den vil være nem at tage med i sommerhus. Støjniveauet er o.k. Indfrysningstiden er 9 min. for sorbet og 8 min. for vaniljeis. Maskinen er meget nem at gøre ren.
Set til 399 kr.

Ismaskine 4: Ariete

Denne ismaskine er nem at betjene, men hullet til ismassen er for lille. Maskinen virker i det hele taget for spinkel. Ville ikke fryse sorbet. Efter 50 min. var sorbeten stadig ikke blevet til noget. Vaniljeisen blev meget luftig, men ikke så fast. Den er fin til softice. Støjniveauet er o.k., men låget er ret stort og lidt besværligt at rengøre.
Prisen på denne ismaskine: 499,95 kr. i Kvickly
2 point

Masser af lækre is-desserter her