Børnene inspirerer os

Mandag, 22. marts 2010
af Redaktion
Da Claus Bohn-Holm blev far for første gang, lavede han sammen med sin bror, Jesper, en personlig vuggevise til lille Julie. Det blev en så stor succes, at de nu gør det for andre også
Foto: Alex Tran
Foto: Alex Tran

Af Jannie Øberg

Brødrene Jesper og Claus Bohn-Holm på 31 og 27 år har netop købt et kontorlokale i Vejle, som skal danne rammen om deres virksomhed vuggevisen.dk. Det er sparsomt møbleret med kun de fornødne maskiner og musikinstrumenter, men der er liv.
Brødrene stråler af glæde og energi, og på gulvet kravler deres elskede, små poder rundt. Claus' datter Julie har været deres største inspiration. Hun er i dag fem år og tager sig godt af lillesøster Cecilie på et år og af sin lille fætter Sylvester, som er bare to måneder og storebror Jespers første barn. Sig ordet "far" til ham, og han får næsten tårer i øjnene.
- Ja, pyha, det er jo helt fantastisk. Jeg lever stadig på rusen. Børn er bare så ligetil og ægte og derfor de allerbedste dommere, vi kan få. Specielt Julie bruger vi meget, siger Jesper og kigger ømt på sin niece.

EN PERSONLIG GAVE

Når Claus og Jesper modtager en bestilling, bruger de energi på at tilpasse sangen til barnets navn.
De indspiller den, laver cover med personlig tekst, og tegningerne har Claus selv lavet.
- Så det tager tid, men for os er det vigtigt, at processen også er personlig.
Hør et udpluk fra vuggevisen her.

Bog + cd
Brødrene har netop udvidet deres baby-sortiment med en eventyrlig, personlig historie som supplement til den allerede populære vuggevise.
Læs mere på vuggevisen.dk, hvor du også kan afgive din bestilling. Priser fra 199 kr.

Vuggevisen
- Vi ville gerne lave noget helt specielt og personligt til Julie, som hun kunne få i gave til sin barnedåb, og pludselig opstod idéen bare. For hvad er mere personligt end en vuggevise, der bliver sunget direkte til barnet? spørger Jesper, og Claus, som har skrevet teksten med mange gode input fra sin bror, nikker.
- Nu ved jeg ikke, om børn kan være specielt objektive, når de bedømmer, men Julie ville høre sangen hele tiden. Men jeg har også tænkt rigtig meget over, at jeg skulle helt ned på børneplan, altså skrive på en lidt barnlig måde, så de små kan forholde sig til teksten, fortæller Claus, der til dagligt lever som freelancemusiker.
Jesper har sit eget vinduespudserfirma, men han har nu fået så meget blod på tanden, at han håber, at han med sin bror kan leve af at kreere sange og andre personlige ting til børn.
- Vi havde jo aldrig troet, det ville blive sådan en succes. Men vuggevisen har virkelig berørt folk, så ved hjælp af mund til mund-metoden har vi fået så mange bestillinger. Det er helt vildt, siger Jesper.

Mød de to brødre den 24. - 25. april på baby- og småbørnsmesse i Øksnehallen, København

STRIK TIL DE SMÅ PODER

Blåstribet zebra

Blomstret giraf