Mine børn har tre mødre

Onsdag, 25. marts 2015
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Gregers Overvad
Gitte Løkkegaard har ud fra egen erfaring skrevet en børnebog om at leve i en af nutidens familier med dine og mine børn

Livet i en kuffert

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøje

Victoria Rose og hendes ven, Storm, har begge forældre, som er skilte. Derfor lever de i hver deres 7/7-ordning. Dog kan ingen af dem holde ud at leve livet på den måde med at pakke ting op og ned i en kuffert og skifte mellem to hjem. Så de beslutter sig for at flytte ud i et kolonihavehus, og så må forældrene pendle og mærke, hvordan det er at have to hjem at passe.

Victoria Rose findes ikke i virkeligheden. Hun er hovedpersonen i Gitte Løkkegaards nye børnebog "Victoria Roses to liv". Bogen handler om at være skilsmissebarn i den nye, store familie, som er så langt fra kernefamilien. Gitte Løkkegaard selv lever i en sammenbragt familie. Det var i den, hun fandt idéerne til at skrive sin bog.

Ungt par giver deres fire børn et anderledes nyt hjem

- Mange forældre har dårlig samvittighed over den situation, som de af egoistiske grunde har bragt deres barn i, og derfor er det smertefuldt at tale om. Men man skal huske, at savn ikke traumatiserer. Det gør det kun, hvis du ikke bliver set og hørt og elsket, siger Gitte.

De voksnes pligt

Da hun mødte Anders, havde han børnene Freja, Bror og Christian fra et tidligere ægteskab. Så allerede på det tidspunkt kom Gitte ind i en stor familie og blev altså papmor som ganske ung. Anders og Gitte fik sammen to drenge, Niels og Karl, som i dag er 12 og 19 år. Anders og Gitte flyttede fra hinanden, og Anders fik en ny kone. Sammen med hende fik han en lille pige, Astrid. Og i dag er de så alle én stor og glad familie, bestående af tre mødre, kun én far og seks søskende. Og de elsker at være sammen.

- Man har pligt til at lave relationer med de børn, man deler liv med, også selv om de ikke er ens egne biologiske. Og man skal hjælpe børnene med at blive "rigtige søskende," selv om de er halv- eller stedsøskende. Ellers kan de blive nogle voksne, som ikke har livskammerater og vidner, som de deler deres skæbne med, siger Gitte.

Er du den yngste i søskendeflokken - så er der godt nyt her...

Den svære start

Dengang, hun pludselig skulle være papmor for tre børn, som ikke var hendes egne, var hun 29 år. Det var
en omvæltning pludselig at bo fem mennesker i en lille lejlighed på Nørrebro.

- Jeg følte, at jeg gav og gav uden at få så meget igen. Men sådan er det med børn. Det tager tid, før de knytter sig til en, fortæller hun. Og Gitte syntes især, det var udfordrende at finde balancegangen i, hvor meget man må opdrage på de børn, som man ikke er rigtig mor for. Måske er det svært som ekspartnere at være gode venner.

Daniel fra "Danmark har talent" fik en ny - og kendt - ven

- Men det må altså ikke tage et helt liv med had og bitterhed, siger Gitte. I hendes egen store familie i dag har hun et godt forhold til Anders' nye kone og ekskone, og hun har taget alle børn til sig, som var de hendes egne.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.