Opskrifter

Bagels med korn

Lørdag, 26. november 2011af Redaktion
Skønne, seje brød i den sundere ende

(12 stk.)

50 g gær
5 dl kærnemælk
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
60 g femkornsblanding
60 g havregryn
600 g hvedemel
2 l vand
½ spsk. sukker
2 spsk. femkornsblanding

Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, salt, sukker, femkornsblanding og havregryn. Rør dejen sammen, tilsæt melet og saml dejen. Ælt dejen godt igennem et par min., til den er god fast, og lad den hæve tildækket 20 min. Ælt dejen igennem endnu en gang og del den i 12 stykker.
Rul stykkerne til fingertykke pølser og form dem til ringe. Pres sammenføjningerne godt sammen og lad dem hæve endnu 30 min. Kog vandet op med sukker og kog bagelsene heri i 2 min. på hver side. Læg bagelsene på en bageplade, drys med femkornsblanding og bag dem ved 175° i 20 min., til de er gyldne.

Madopskrift: Kristina Marckmann

BYG DIT EGET KAGEHUS

Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr.

Find flere opskrifter her...
Fransk julekrans
Luciabrød
Gode juleboller

Få tjek på al julemaden her...










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop