Gule ærter, flæsk og medisterpølse
Ingredienser til gule ærter, flæsk og medister
Skal du lave andet end gule ærter? Få tjek på al julemaden her...
(Guleærter, flæsk og medister til 4-5 pers.)
1 døgn + 30 min. + 3 timer
½ kg svinekød (bryst eller lign.)
½ kg medisterpølse
Laurbær, timian, porre og løg til suppe
300 g flækkede gule ærter
1 liter vand
2 løg
4 kviste timian
1 porre
2 gulerødder
2 persillerødder
300 g kartofler
Salt og peber
Tilbehør til guleærter
Groft rugbrød
Sennep
Syltede rødbeder
Guleærter, flæsk og medister - sådan gør du
Dæk svinekødet med salt og stil det koldt 1 døgn. Børst saltet af, skyl kødet og kog det ved svag varme med urterne til suppen i 1½ time. De sidste 10 min. koges pølsen med. Den kan efterfølgende steges eller serveres kogt. Tag kødet op og skum suppen. Kog ærterne i vand med timian i 1 time. Rens og skær grønsager i mindre stykker og kog dem møre i 1 liter af kødsuppen i 10 min. Kom de kogte gule ærter ved og kog, til det er jævnet. Tilsæt evt. mere suppe, så det ikke bliver for fast. Smag til med salt og peber og anret med kød, pølse og tilbehør.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rullepølse
Andeconfit
Indbagte svampefarspakker med appelsinsovsx