Opskrifter

Hjemmerøget gåsebryst

Onsdag, 21. december 2011af Redaktion
Middag med lækker smag

(4 pers.)

Røgblanding
150 g jasminte
200 g brun farin
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 gåsebryster

4 skalotteløg, hakket
2 spsk. rødvins- eddike
3 dl mørk portvin
1 spsk. honning
3 dl hønsefond
Revet skal af en usprøjtet appelsin og saften
20 g smør

Tilbehør
Kartoffelmos og grøn salat

Knus krydderier og bland med te og sukker. Kom i en alufolieforet wok med låg og læg en olieret rist over. Varm op, til det begynder at ryge, og læg så gåsebrysterne på risten. Læg låg på og ryg dem i 8 min. Tag væk fra røgen og sluk. Steg så på skindsiden på varm pande i 6-8 min. og dernæst i 3-4 min. på kødsiden.
Kom løg, eddike og portvin i panden og kog ca. halvdelen af væsken væk. Kom resten på, undtagen smørret, og kog ind igen til det halve. Sæt kødet i ovnen ved 220° i 8 min. og monter sovsen med smør. Server med kartoffelmos og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Salat med røget andebryst med lune valnødder
Fyldte vagtler med sherrysauce og pæreslat
Sprødstegt andebryst med chiliæbler

Få tjek på al julemaden her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop