Opskrifter

Chokoladetrøffelkage

Torsdag, 30. oktober 2008af Redaktion
(10 pers.)Bund:1 pk. chokoladehobnobs el. chokoladecookies60 g smeltet, usaltet smørFyld: 250 g mørk (min. 60%) chokolade60 g usaltet smør2

(10 pers.)

Bund:
1 pk. chokoladehobnobs el. chokoladecookies
60 g smeltet, usaltet smør


Fyld:
250 g mørk (min. 60%) chokolade
60 g usaltet smør
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
1 dl piskefløde
80 g sukker
1 tsk.vaniljeekstrakt


Knus kiksene i en foodprocessor og bland med smeltet smør. Tryk massen ud i en foret springform, så den danner bund. Stil det i ovnen i 5 min. ved 250°. Lad det afkøle. Skru ovnen ned til 190°. Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk æggeblommer, æggehvider, fløde, sukker og vanilje i en skål og fold den letafkølede smeltede chokolademasse i æggeblandingen. Kom det i springformen og bag den igen ved 190° i 20-25 min. Chokolademassen skal stadig skælve. Afkøl mindst 4 timer på køl. Kan holde sig 3 dage på køl. Server med frugt, bær eller en god sirup. Kan drysses med kakao til sidst.


Mere med chokolade
Chokoladetærte med tranebær
Chokoladetarteletter med hvid chokolademousse

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen