Klassisk birkesfranskbrød

Skøn opskrift fra bageskolen
Af
af Redaktion

50 g gær
3 dl lunet vand
3 dl kærnemælk
1 tsk. salt
30 g smeltet smør
1 spsk. sukker
Ca. 1 kg bagestærkt mel (f.eks. Gluten Blue Star)
Lidt æggehvide til pensling
½ dl birkes

Lun vandet og opløs gæren heri. Tilsæt kærnemælk, salt, smør, sukker og halvdelen af melet. Kom så resten af melet i lidt ad gangen, til dejen kan æltes. Ælt den grundigt og lad den efterhæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og ælt hurtigt igennem (for at fordele gæren endnu en gang). Fold i tre lag og rul - gentag et par gange. Rul et brød eller bag i en smurt form. Pensl med æggehvide og drys med birkes. Efterhæver igen til dobbelt størrelse. Bages ved 220° (ikke varmluft) i 35 min.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Hurtige fødselsdagsboller
Valnøddebrød
Stenkværnet hvedebrød

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.