Speltknækbrød med speltgryn, sesam og hørfrø

Knækbrød med masser af smag – de er gode med en skive ost om morgenen, eller helt uden noget til den lille sult midt på dagen.
Af
af Kristina Marckmann
Speltknækbrød med speltgryn, sesam og hørfrø
30 min
Speltknækbrød
90 g speltgryn
110 g sesam
110 g hørfrø
50 g solsikkekerner
200 g sigtet speltmel
2½ dl vand
1 dl olie
1 tsk. bagepulver
2½ tsk. fint salt

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen og del dejen i to portioner.
  2. Hver portion rulles ud mellem to stykker bagepapir på en bageplade.
  3. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen for med en kniv, hvor knækbrødet skal deles efter bagning.
  4. Bag knækbrødene midterst i ovnen ved 200° i 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  5. Lad knækbrødet afkøle helt på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder, så sprødheden bevares.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.