Opskrifter

Marengsbund med jordbær og lime

Torsdag, 16. juni 2011af Redaktion
En superlækker sommerdessert med en lidt syrlig creme, der passer godt til den meget søde marengsbund

Ingredienser til marengsbund med jordbær og lime
1 æg
3 spsk. flormelis
1 usprøjtet lime
2 spsk. fløde
2 tsk. majsstivelse
60 g rørsukker
1 dl drænet yoghurt
150 g jordbær

Del ægget, pisk hviden stiv og pisk den blank med flormelissen. Smør marengsmassen, til din marengsbund, ud i en 20 cm cirkel på et stykke bagepapir og bag din marengsbund ved 120° i 1½ time, til den er let og gennembagt. Riv skallen og pres saften af limefrugten. Rør æggeblommen med limesaft, fløde, majsstivelse og rørsukker og kog blandingen op under omrøring, til den tykner. Lad blandingen afkøle og rør yoghurten i. Fordel yoghurtcremen over din marengsbund og pynt med jordbær i skiver og revet limeskal eller citronmelisse.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

FLOT FRANSK SKÅL

Lille sød skål fra Green Gate i grøn med hvide prikker i. Skålen kan købes for 89 kr. i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Birgits jordbærtærte
Marengskage med chokolademousse
Glaseret jordbærtærte med citroncreme




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop