Opskrifter

Lemoncurd-cupcake

Onsdag, 25. juli 2012af Redaktion
Luksusudgaven af en citronkage i portionsstørrelse

Ingredienser til til lemoncurd-cupcakes

125 g smør
½ dl mælk
125 g mel
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
2 æg
50 g lemoncurd (køb den færdiglavet eller
se opskriften her)

Topping
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
Revet skal af ½, usprøjtet citron

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Fremgangsmåde til lemoncurd-cupcakes

Smelt smørret, tilsæt mælken og lad det køle lidt. Pisk æggene og derefter de tørre ingredienser i, pisk dejen glat. Kom halvdelen af dejen i muffinsforme, så formene er 1/3 fyldt, og kom 2 tsk. lemoncurd i hver. Kom resten af dejen i formene, bag kagerne ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle. Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den varme fløde hen over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden, mens den smelter, til massen er glat. Tilsæt revet citronskal og dæk til med film, så den ligger direkte på chokoladeblandingens overflade for at undgå kondens. Stil chokoladeblandingen koldt i mindst et par timer. Pisk chokoladeblandingen cremet og fast, kom den i en sprøjtepose og dekorér kagerne.

Pynt evt. med kandiseret citronskal (se hvordan du laver kandiserede citronskaller her).

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Kokosdrømme
Chokolademuffins
Banancupcakes med kokosglasur

25 lækre muffins og cupcakes




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop