Saftig appelsinkage med frisk appelsin-glasur

Appelsinkagen er nem at bage og fint pyntet med glasur og appelsinskal - appelsinkagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller -teen.
Af
af All Over Press (design og foto)
Saftig appelsinkage med frisk appelsin-glasur
40 min
10 stk
Appelsinkage
75 g smør
1 dl mælk
2 æg
125 g sukker
1 usprøjtet appelsin
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Glasur
35 g smør
1½ dl flormelis
½ spsk. appelsinsaft
Usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og bland det med mælken.
  2. Pisk æg og sukker let og luftigt.
  3. Kom smørblandingen og den fint revne appelsinskal i.
  4. Bland mel og bagepulver og vend det i.
  5. Hæld dejen i en smurt form, der kan rumme ca. 1½ l.
  6. Bag kagen ved 175º i ca. 35-40 min., tjek med en gaffel eller kødnål, om den er gennembagt.
  7. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den forsigtigt tages ud.
  8. Smelt smørret og tag det af varmen.
  9. Rør flormelis og ½ spsk. appelsinsaft i og rør til en glat glasur.
  10. Fordel glasuren over kagen og pynt med strimlet appelsinskal.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.