Chokolade-cremebrûlée med hindbær

God og festlig dessert
Af
af Redaktion

(5 pers.)

2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 18%
½ vaniljestang
80 g god, mørk chokolade
4 æggeblommer
1 spsk. ahornsirup
150 g hindbær
5 spsk. rørsukker

Bland piskefløde og cremefraiche, flæk vaniljestangen og tilsæt den. Varm blandingen igennem over vandbad under omrøring. Tag vaniljestangen op og smelt chokoladen i den varme fløde. Rør blandingen igennem, til den bliver helt glat, og tag den af varmen. Pisk æggeblommerne med sirup og tilsæt chokoladeblandingen lidt ad gangen, mens der piskes. Varm cremen igennem over vandbad under omrøring, til den tykner. Fordel hindbærrene i bunden af 5 ovnfaste portionsskåle og kom cremen over. Stil skålene på køl i mindst 3 timer, til massen er stivnet. Drys sukkeret over desserterne og karamelliser det med en gasbrænder eller under grillen i ovnen.

Dessertopskrift: Kristina Miechels


Flere desserter med chokolade...
Pierres chokoladetærte
Chokoladeprofiterolles med hindbærsauce
Klistret chokoladekage med kirsebær

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.