Opskrifter

Koteletter i fad

Tirsdag, 28. september 2010 Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen, Tirsdag d. 28. september 2010 - af Jette M. Vesterager.Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen, Tirsdag d. 28. september 2010 - af Jette M. Vesterager.
Koteletter i fad er en klassisk middagsret, som altid smager godt og som er nem at tilberede.

Ingredienser til koteletter i fad:

20 min. + 20 min. i ovnen

(4 personer)

4 svinekoteletter (ca. 1½ cm tykke med fedtkant uden ben)
Salt og peber
500 g champignoner
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 hakket løg
1 spsk. sød paprika
25 g smør
20 g hvedemel
2 dl bouillon
1 dl fløde
1 lille dåse tomatkoncentrat

Fremgangsmåde:

Start med at drysse dine koteletter med salt og peber. Brun herefter dine koteletter på en pande.

Rens alle champignonerne og skær dem i skiver. Rens peberfrugter og skær dem i skiver og ordn løget efterfølgende.

Steg det hele i smør og drys med mel blandet med paprika og spæd med bouillon, så det jævner. Rund af med fløde og tomatkoncentrat og smag til. Hæld sovsen over koteletterne, stil det hele i ovnen ved 180° i 20 min. og server med ris eller kartoffelmos og grøn salat.

Tilbehør:
Server retten med kogt ris elller kartoffelmos og en lækker, frisk, grøn salat. Hvis du spiser LCHF eller gerne vil spare på både kulhydrater og kalorier, så server blomkålsris eller blomkålsmos til. Du kan få opskirften lige herunder!

Blomkålsris og blomkålsmos
Hvis du spiser efter LCHF eller low carb principperne, så kan du også lave lækre blomkålsris til dine koteletter i fad og spare på kalorierne samtidig.
Det er supernemt at lave blomkålsris. Det eneste du skal gøre er at dele et blomkål i mindre buketter og så hakke dem i en foodprocessor, til de har konsistens som grov bulgur. Derefter blanchérer du blomkålen i letsaltet vand og lader den dryppe godt af og servér.Du kan servere blomkålsris til alle retter, hvor du normalt vil servere ris. Hvis du normalt serverer kartoffelmos til dine koteletter i fad, så kan du også bruge blomkål til at lave blomkålsmos. Her skal du bare koge et blomkål, så det kan moses og så tilføje lidt smær og mælk. Alternativt kan du er statte smør og mælk med lidt flødeost, som Philadelphia. Philadelphia med smag kan også sagtens bruges, det giver bare en endnu bedre smag til mosen.

Er du vild med koteletter, så prøv også de her lækre opskrifter!
Koteletter i wok
Koteletter med champignonsovs og rosmarinkartofler
Koteletter med ærter og gulerødder

Er du til mørbradgryde?
Se også videoen, hvor Familie Journals faste madskribent, Helle Brønnum Carlsen, viser, hvordan du laver en lækker mørbradgryde: