Nu taler alle til mig om deres huse

Onsdag, 23. april 2014
af Redaktionen
Først hed værten Frode Munksgaard. Så tog Peter Ingemann over. Og nu skal den 2,08 meter høje journalist, Christian Degn, styre duellen mellem ejendomsmæglere fra øst og vest i det populære bolig- og quizprogram, ”Hammerslag”, på DR1. Christian har tidligere især været kendt for sine skæve indslag i slutningen af TV-Avisen.
Christian er bloddonor, og koppen med teksten ?Giv blod? fik han, da han havde været turen igennem 25 gange.
Christian er bloddonor, og koppen med teksten ?Giv blod? fik han, da han havde været turen igennem 25 gange.

Hvordan foretrækker du din kaffe?
- Som cortado. Der er for meget mælk i en latte efter min smag, og jeg er stadig ikke så voksen, at jeg kan drikke kaffen sort. Desuden er jeg vild med alt, hvad der er spansk. Jeg gik faktisk til spansk, inden jeg fik jobbet på "Hammerslag".

Hvad er du optaget af lige nu?
- "Hammerslag" fylder i sagens natur meget, og den store interesse for min person i anledning af, at jeg pludselig har fået værtsrollen i et populært program, har været overvældende. Nu er jeg så begyndt
at pendle en del mellem København og Aarhus, hvor udsendelserne jo bliver lavet, og er samtidig optaget af at blive god til min nye rolle. Det er i øvrigt sjovt, at kolleger er begyndt at komme hen og snakke om deres huse. Eller fortælle om de sjove ritualer, de har omkring det at gætte huspriser, når "Hammerslag" er på skærmen.

Beskriv dig selv med fem ord!
- Høj, udadvendt, vild med livet, god til at få idéer og god til at prøve dem af.

Om Christian Degn

  • Født: 18. maj 1979 i Randers (og opvokset i Råby ved RandersFjord)
  • Bopæl: Vesterbro
  • Stilling: Studievært
  • Familie: Single. Ingen børn.

Hvad kan gøre dig rigtig glad?
- Jeg kan juble over et mål i en fodboldeller håndboldkamp og har faktisk præsteret at knække lamellerne i en af mine venners sofa på den konto. Jeg glæder mig også over store begivenheder i mine venners liv - såsom når de bliver forældre.

Hvad kan gøre dig rigtig ked af det?
- For nylig fik jeg at vide, at en kollega havde fået en svulst i hjernen. Den slags er trist og minder én om, hvor skrøbeligt livet er. Det sætter dog også ens eget liv og de bagateller, der optager ens tanker, i relief.

Har du et forbillede?
- Ikke som sådan. Men min far har et slogan, som jeg også har taget til mig: "Hellere dø som original end ukendt." Og her og nu, hvor jeg er mere i rampelyset end førhen, kan jeg godt bruge det til at minde mig selv om, at jeg bare skal kaste mig ud i det og tage tingene med et smil.

Hvad har været det største øjeblik i dit liv?
- Sammen med min kollega og veninde, Stine Skriver, faldt jeg i 2006 tilfældigt over den sag, der skulle blive kendt som kødskandalen. Fra starten forestillede vi os aldrig, at det skulle blive en historie, der kom til at vælte ministre. Men her oplevede jeg for alvor, hvordan jeg som journalist kunne være med til at sætte dagsordenen og ændre folks liv.

Og det mest pinlige?
- Som journalistelev på TV 2 Østjylland i 2001 læste jeg en avisartikel, som konstaterede, at det havde været et "annus horribilis" for fodboldklubben AGF. Det lød så flot, at jeg blev inspireret til at bruge samme vending på skærmen. Men uheldigvis kom jeg til at udtale det "anus horribilis". Heldigvis eksisterede programmet "Natholdet" ikke dengang. Det tv-klip ville have været ren guf for Anders Breinholt.

Læs også om Maria Montells pinlige optræden