Opskrifter

Citron-marengstærte

Lørdag, 18. januar 2014af Redaktionen
Uhm! Syrlig-sød tærte

Ingredienser til citron-marengstærte

(Ca. 10 stk.)

Dej
140 g smør
140 g mel
2 spsk. flormelis
Lidt vand
Lidt kartoffelmel

Fyld
4 usprøjtede citroner
3 medium æg
4 æggeblommer
150 g sukker
150 g usaltet smør

Top
2 æggehvider
100 g sukker

Fremgangsmåde til citron-marengstærte

Bland mel og flormelis og hak smørret ud i det, saml dejen med lidt vand og læg den koldt. Rul dejen ud på et bord drysset med lidt kartoffelmel og beklæd en tærteform med den. Prik dejen med en gaffel og læg alufolie langs kanten. Bag bunden ved 190° i 10 min. Tilbered fyldet imens.

Fyld: Riv citronerne fint og pres saften af dem. Kom skal, saft, sukker, æg og æggeblommer i en gryde og varm det langsomt op. Kom halvdelen af smørret i, når sukkeret er opløst. Kom den anden halvdel af smørret i, når første halvdel er smeltet. Pisk, til massen legerer ved ca. 60°. Tag gryden af varmen og kom fyldet i den forbagte tærtebund. Bag tærten ved 200° i 7-10 min., til fyldet har sat sig.

Top: Pisk æggehviderne næsten stive og pisk sukkeret i under konstant piskning til en sej marengsmasse. Kom massen i en sprøjtetylle og sæt små toppe, der dækker citronfladen helt. Bag tærten videre i 30-40 min., til marengsen har fået form og kant. Hvis du vil have den mere brændt i toppen, kan du give marengsen lidt hård varme til sidst.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Citronfromage med lakridsis
Citronkage med mandelknas

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop