Opskrifter

Fyrstelig kage

Lørdag, 10. maj 2014af All Over Press
Kagen kan bages i god tid og gemmes i fryseren.

Opskrift på fyrstelig kage

(ca. 8 stk.)

Bund
125 g smør
80 g sukker
1 æg el. 2 æggeblommer
2 spsk. vand
1½ tsk. bagepulver
225 g hvedemel

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Mandelmasse
300 g marcipan el. 150 g mandler
150 g sukker
2 æggehvider

Æg til pensling

Fremgangsmåde til fyrstelig kage

Rør smør og sukker blødt. Rør ægget eller æggeblommerne i sammen med vandet. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i ægge/smørblandingen. Læg dejen på køl, mens du laver mandelmassen. Mal mandlerne fint og bland dem med sukker og sammenpisket æggehvide. Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir. Tryk 2/3 af dejen ud i bunden af formen og ca. 2 cm op ad siden på formen. Fordel mandelmassen på bunden. Rul resten af dejen ud i ca. 3 cm's tykkelse og skær den ud 1 cm brede strimler. Læg dejstrimlerne over mandelmassen i et skråt rudemønster. Pensl kagen med æg og bag den nederst i ovnen ved 190° i 30-40 min.

Afkøl kagen på en rist og pak den ind i alufolie. Opbevar kagen køligt.

Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.