Opskrifter

Islagkage med chokolade, pistacie og jordbærsorbet

Lørdag, 7. juli 2012af Redaktion
En flot og kølig smagsprøve på tillægget De skønneste desserter og kolde drikke, der fås med Familie Journal mandag d. 9. juli

Islagkage

Ingredienser til islagkage

Chokolade

2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. sukker
50 g mørk chokolade
½ dl mælk
2 dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide

Pistacie
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g pistaciemasse
2 dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide
2 spsk. sukker

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Jordbærsorbet
1 dl vand
80 g sukker
250 g jordbær
½ lime
3 pasteuriserede æggehvider
2 spsk. flormelis
50 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade

Sådan laver du islagkage

Chokoladeisen til islagkage: Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret luftigt. Smelt chokoladen i mælken. Pisk fløden til en let skum og pisk æggehviden stiv med resten af sukkeret. Rør chokoladen i æggesnapsen og vend flødeskummet og den stive æggehvide i. Kom cremen i bunden af en 22 cm springform foret med film og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Pistacie til islagkage: Pisk æggeblommer og halvdelen af pistaciemassen luftigt og kom resten af pistaciemassen i i små klumper. Pisk fløden til en let skum og pisk æggehviden stiv med resten af sukkeret. Vend flødeskum og æggehvide i æggesnapsen. Kom cremen i en 22 cm randform og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Jordbærsorbet til islagkage: Kog vandet op med sukkeret. Skyl bærrene og kom dem i sukkerlagen sammen med saft og skal fra limen. Giv blandingen et opkog, blend den og lad den afkøle. Pisk æggehvider stive, tilsæt flormelis og pisk dem seje. Vend bærblandingen i æggehviderne og frys sorbeten i 2 timer. Rør sorbeten igennem og frys i yderligere 3 timer.

Løsn springformen, vend pistacieisen ud af randformen, stil den oven på chokoladeisen og spænd springformen igen. Lav kugler af jordbærsorbeten og læg dem i midten. Dæk til med film og stil den i fryseren. Smelt chokoladerne hver for sig, dekorér isen og server din islagkage.

Opskrift:


Flere isdesserter...


Islagkage med blå-
bær og chokoladeis

Hindbæris med la-
krids

Citronis

To slags is med
jordbær

Is på sprød corn-
flakesbund












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop