Opskrifter

Porresuppe

Lørdag, 8. februar 2014af Redaktion, Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
En god og fyldig porresuppe er altid en stor succes og kan nydes af lagt de fleste. Porresuppe er en lidt mere tung suppe så, selvom der ikke er kød i skal man regner med at den kommer til at mætte fint. Man kan eventuelt drysse bacontern i sin porresuppe hvis der skal være noget til kødæderne.

Porresuppe

Ingredienser

(Porresuppe til 4-5 pers.)

5 porrer
15 g smør
2 tsk. dijonsennep
7 dl bouillon el. vand
2 dl fløde
2 dl øl
Salt og peber

Prøv også: Pikant porresuppe

Fremgangsmåde

Skær rodenden af porrerne, fjern de yderste blade og snit dem fint. Læg dem i en skål med rigeligt vand et par min. Tag porrerne op med hænderne, så evt. jord ikke kommer med. Varm smørret i en gryde og svits porrerne sammen med sennep. Tilsæt bouillon, fløde og øl og lad det simre mørt under låg på 10-15 min. Miks din porresuppe med stavblender og smag til med salt og peber.

Tip: Du kan med fordel komme lidt lidt hvidløg i din porresuppe.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Slikporrer og sennepsmarinade
Persillesuppe med spicy nødder