Jesper var tæt på at dø, men nu har han tabt sig

Torsdag, 18. december 2014
af Greta Johannsen, foto: Finn John Carlsson
Jesper Emil Poulsens vægt var oppe over 200 kilo, da hans krop reagerede med to blodpropper. Og så fik vennerne ham sendt på højskole

Drak 24 colaer

- Jeg er ham den store tykke fyr, der altid er i godt humør. Jeg er ham, der har fuld fart på og elsker fest, jazzmusik og mad, masser af mad, og har mange venner.
Det gør det heller ikke nemmere, at Jesper er uddannet kok, og oven i købet en supergod en af slagsen, der virkelig kan få mad til at være en udsøgt fornøjelse. Som dreng gik han til dans og svømning og var altid aktiv, så han var ikke overvægtig, selv om han holdt meget af mad.
- Tingene begyndte at skride, da jeg kom i lære som det, der dengang hed smørrebrødsjomfru. Jeg fortsatte i kokkelære, og så tog det fat med alle de overflødige kilo.
- Dengang mødte jeg ind på arbejde med en ramme - 24 stk. - Jolly Cola under armen, for så havde jeg nok til formiddagen. Så lavede jeg lækker mad hele dagen, men når jeg kom hjem, gad jeg ikke lave mad til mig selv, så det blev bare til en stak ostemadder og noget cola. I de år eksploderede vægten nærmest, for jeg dyrkede heller ikke nogen motion overhovedet.

Jesper lagde sit liv om. Det var slut med sodavand og øl, og der var masser af sund mad på hans tallerken.
Jesper er tilbage fra højskolen og på udkig efter et nyt job, gerne noget med mad, men også noget med unge mennesker, for han har på mange måder fået et helt nyt liv med andre værdier.

- Jeg vil gerne gøre en forskel for unge mennesker, og jeg vil også gerne hjælpe andre, der kæmper med overvægt. Jeg mangler stadig at tabe en hel masse kilo selv, men jeg er på vej, fordi jeg tvinger mig selv til at spise sundt hver dag, men det vigtigste er, at jeg også er på vej til at holde af mig selv. Mit højeste ønske er at vågne op om morgenen og bare være glad indeni, og sådan har jeg det faktisk temmelig tit.

Se Jesper fortælle om sin kogebog i videoen her: