Kylling i asparges
Foto: Jette M. Vesterager

(5-6 pers.)

1 kylling el. unghane på ca. 1600 g
1-1½ l vand
2 løg 
¼ selleri
1 kvist timian
2 tsk. salt
2 laurbærblade
10 peberkorn


Sauce
500 g hvide el. grønne asparges
30 g smør
4 spsk. mel 
3½ dl suppe
1 dl aspargesvand
1 dl piskefløde
Salt og peber

Tilbehør
Kartofler
Snittet dild


Del kyllingen i kvarte stykker og læg dem i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Skræl sellerien og skær den i grove tern. Pil løgene og del dem et par gange. Tilsæt selleri, løg, timian, laurbærblade, salt og peberkorn. Læg låg på og kog kyllingen ved svag varme ¾-1 time, til den er mør. Tag kyllingen op. Si suppen. Bræk enderne af aspargesene, snit dem i passende stykker og kog dem 2-3 min. i letsaltet vand.

Sauce
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og rist det et par min., uden at det tager farve. Spæd med suppe og aspargesvand lidt ad gangen under piskning. Lad saucen småkoge 10 min. Hæld fløden i, kog igennem og smag til med salt og peber, til det tykner, og kom aspargesstykkerne i. Smag til med salt og peber. Del kyllingen i lidt mindre stykker og server dem i saucen med små kartofler og dild.

Lav en kyllingesalat af resterne


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere gode retter med kylling...
Kylling i rabarbervinsauce
Avocadokylling med ovnkartofler og hvidløg
Kylling i sennepssovs



 

Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+