Velkomstdrink med skorper
Foto: Jette M. Vesterager

VELKOMSTDRINK
(4 pers.)

2 dl granatæblejuice
1 flaske tør mousserende vin

Køl juice og vin mindst 3 timer før serveringen. Hæld ½ dl juice i hvert glas og fyld op med mousserende vin.



SESAMSKORPER MED TAPENADE OG GEDEOST
(Ca. 30 skorper)

25 g mandler
50 g smør
½ spsk. sukker
1 tsk. stødt anis el. fennikel
150 g mel 
¾ tsk. bagepulver
1 spsk. sesamfrø
1 æg og 1 spsk. koldt vand

Tilbehør
1 lille glas tapenade (olivenpure)
100 g gedeost

Pynt
Karse


Skorper
Hak mandlerne, de skal ikke smuttes. Rør smør, sukker og anis sammen. Rør ægget i. Bland mel og bagepulver og kom det i dejen. Tilsæt sesamfrø, æg og vand og saml dejen. Tril den til en pølse, ca. 35 cm lang og læg den på en plade med bagepapir. Bag den på midterrillen ved 175° ca. 20 min. Tag pladen ud og lad det køle lidt, inden der skæres 1½ cm tykke skiver. Læg skorperne med snitfladen opad og rist dem midt i ovnen ved 150° ca. 25 min. De kan bages i god tid og lægges i kagedåse.

Anretning
Fordel tapenade og gedeost på skorperne og pynt med karse.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Små hapsere til festligheder...
Pizzahorn
Mundgodt til reception i haven
Citronkyllingehapsere




 

Nyhedsbrev
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Familie Journal på Google+