Sådan fungerer Lavkarbo / low carb

Tirsdag, 11. december 2012
Af Ulrika Davidsson
Foto: Colourbox
Læs vores guide og tip til, hvordan Lavkarbo-kuren fungerer, og få 4 tip til begyndere på lavkarbo.
lavkarbo-kuren / low carb

For en gangs skyld en kur, der er til at holde!

Så kort og kontant kan Lavkarbo-kuren beskrives. For med Lavkarbo-kuren skal du ganske vist gå langt uden om brød, kartofler, ris og pasta, men til gengæld må du spise så meget andet, der gør dig og din mave glad og mæt.

Spis langsomme kulhydrater

Når du spiser stivelsesrig (kulhydratholdig) mad som brød, kartofler, ris og pasta, stiger dit blodsukker. Når blodsukkeret falder igen, kommer sultfølelsen og trangen til søde sager - og du spiser endnu mere stivelsesrig mad.

Når du er på Lavkarbo-kost, erstatter du den stivelsesrige mad med langsomme kulhydrater, protein og fedt, og det giver et stabilt blodsukker.

Og med et stabilt blodsukker har du langt større chance for at spise det, din krop reelt har brug for.

4 tip til begyndere

  1. Læs varedeklationer, hvis du er i tvivl. Hvis der er under 10 g kulhydrat pr. 100 g, er det godt. Men det er bedst at undgå færdigvarer.
  2. Spis, når du er sulten, og stop, når du er mæt. Du må gerne levne.
  3. Gå efter de fedeste fisketyper såsom sild, makrel, laks og ørred.
  4. Lad være med at tænke på det, du ikke må spise - fokuser på al den dejlige mad, som du kan spise!