Opskrifter

Tunmousse

Mandag, 20. december 2010af Redaktion
En lækker tunmousse serveret med frisk grapefrugt, der kan bruges til julefrokosten.

(6-8 pers.)

Det skal du bruge til tunmousse:

2 ds. tun i olie
3 blade husblas
1 stk. porre på 10-15 cm
2-3 spsk. tomatketchup
1-1½ tsk. karry
¼ l piskefløde
½ dl cremefraiche
2 pasteuriserede æggehvider
1-2 tsk. citronsaft
Kværnet peber

Prøv også: Fedtfattig tunmousse

Til servering
Salat
2 røde grapefrugter

Sådan laver du tunmousse

Hæld væden fra tunen og læg husblassen i blød i koldt vand.

Snit porren i meget tynde skiver.

Læg tunen i en skål og findel den med en gaffel.

Tilsæt porre, ketchup og karry.

Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend det i tunen sammen med cremefraiche.

Tryk væden af husblassen og smelt den med citronsaft i vandbad eller mikroovn.

Vend den smeltede husblas i tunen og smag til med peber, ketchup, karry, salt og peber.

Kom blandingen i en form, ca. 1 l, og stil den i køleskab til næste dag.

Skær skrællen af grapefrugterne og skær dem i både uden hinder.

Vend moussen ud på et fad med små salatblade og grapefrugt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kryddersild i karrysauce
Kyllingesalat med bagte rodurter og chips
Røget culotte med spinatfad

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop