Opskrifter

Julemiddag for to

Mandag, 22. december 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Klassisk julemad: Opskrift på andebryst med vinterfrugt - perfekt til en juleaften for to

Opskrift på andebryst med vinterfrugt

(2 pers.)

1-2 andebrystfileter
6 store svesker
6 tørrede abrikoser
1 skalotteløg
25 mandler
1½ dl tør hvidvin
½ spsk. sherry-vineddike
1 spsk. honning
1-2 spsk. cognac
30 g smør
Salt og peber

Populært til jul

Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifter Finskbrød

Sådan gør du

Udblød svesker og abrikoser 2 timer i hvidvinen. Løsn fedtkanten fra andebrystet, brug en lille skarp kniv og fingrene. Fjern så meget fedt som muligt, så kun skindet er tilbage, og læg skindet på en bageplade. Dæk med
bagepapir og læg en anden bageplade ovenpå. Sæt det i ovnen 16-18 min. ved 175°.

Tag forsigtigt pladerne ud, så fedtet ikke drypper, og læg det sprøde skind til afdrypning på papir. Kom 1-2 spsk. af det smeltede andefedt på en mellemstor pande og varm den op. Gnid andebrystet med salt og peber og steg kødet 6-7 min. på hver side ved jævn varme. Læg kødet på en tallerken og hold det varmt under alufolie.

Pil og hak løget. Kom det på panden sammen med den udblødte frugt med væde og kog den ind til ca. det halve. Tilsæt mandler, honning og vineddike. Lad det koge ind, til det er sirupsagtigt, og smag til med salt og peber. Pisk smørret i og tag det fra varmen. Skær andebrystet i tynde skiver og servér dem med frugt, sauce og det sprøde andeskind.

Tilbehør: Små kogte kartofler vendt på panden i lidt andefedt og timian.


Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!