Opskrifter

Mad på badehotellet: Stegt rødspætte med persille

Søndag, 10. juli 2016Ida Brinck
Mandag aften kl. 20.00 ruller Badehotellet over skærmen. Vi er store fans af serien, og derfor har vi samlet de bedste opskrifter på rigtig Badehotel-retter.

Ingredienser til stegt rødspætte med persillesovs

2 pers.)
500 g nye kartofler
2 flåede rødspætter
2 spsk. mel
1 dl rasp
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 æg
Smør til stegning
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
1½ dl mælk
1 bdt. persille
1 citron

Prøv også: Smørstegt rødspætte med dildsmør

Sådan tilbereder du stegt rødspætte med persillesovs

Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre, ca. 20 min.

Vend rødspætterne i melet, bland rasp med salt og peber og pisk ægget sammen. Vend rødspætterne i æg og derefter i rasp.

Varm stegepanden godt op og steg rødspætterne i smørret, til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. på hver side.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt, bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge i et par min.

Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og peber.

Servér de sprødstegte rødspætter med kartofler, persillesovs, dampede asparges og frisk citron.

Se alle vores opskrifter på lækker mad på bedste Badehotel-maner