Opskrifter

Rosenkålsgratin med ost

Mandag, 16. januar 2017 Af: Christine Bille, Foto: Carina Krüger. Af: Christine Bille, Foto: Carina Krüger.
Gratin er lækker mormormad. Her får du en smagfuld opskrift på rosenkålsgratin med ost, der smager, som en gratin skal. Velbekomme.

Rosenkålsgratin med ost

(3 pers.) Ingredienser 500 g rosenkål Salt og peber 4 + 2 spsk. smør 4 spsk. mel 1 knsp. fintrevet muskatnød 3 æggeblommer Ca. 1 dl rasp 3 æggehvider 50 g fast ost, f.eks. parmesan Kan du lide rosenkålsgratin, så prøv også kartoffelgratin med spinat Tilbehør: Rugbrød og sennep Mangler du noget sødt til desserten? Prøv gratinerede hindbær

Fremgangsmåde

Kog rosenkålene i letsaltet vand i 5 min. Tag dem op og gem kogevandet. Smelt 4 spsk. smør. Tilsæt melet og derpå lidt efter lidt 4 dl kogevand under omrøring. Kog saucen godt igennem og træk den fra blusset. Smag til med salt, peber og muskatnød. Rør æggeblommerne i saucen. Smør et ovnfast fad og drys det med rasp. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen. Vend rosenkål og groftrevet ost i dejen og kom det hele i fadet. Drys med rasp og sæt små klatter smør på toppen. Bag gratinen midt i ovnen ved 180° i 30-40 min.