Opskrifter

Glutenfri morgenmad: Luftige grovboller

Fredag, 12. august 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Du kan sagtens servere luftigt, hjemmebagt morgenbrød, selv om du af den ene eller den anden grund ønsker at undgå gluten. Opskriften giver ca. 10 stk.
35 min
10 personer
Glutenfri boller
15 g gær
2 1/2 dl lunken vand
100 g havremel
100 g fuldkornsrismel
2 spsk. Fiberhusk
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme
3 spsk. cremefraiche 18%
1 spsk. olivenolie
1 spsk. agavesirup eller honning
3 spsk. birkes til drys

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lillefingervarmt vand. Bland de 2 slags mel, Fiberhusk, salt og kardemomme i en skål.
  2. Rør det sammen med cremefraiche, olivenolie og sirup til en ensartet konsistens. Lad dejen samle sig tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter.
  3. Form dejen til boller ved hjælp af en fugtig ske og en fugtig håndflade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 190°.
  4. Pensl bollernes overflade med vand, drys birkes over, og tryk forsigtigt frøene fast. Bag bollerne i ovnen i ca. 45 minutter.
  5. Lad dem afkøle i mindst 15 minutter, før du skærer i dem.