Opskrifter

Rabarber-æble­marmelade

Søndag, 14. april 2013af Redaktion
Marmeladen er især god med de nye rabarber, laver du den senere på sæsonen, vil den have godt af at få tilført en teskefuld nonoxal

Ingredienser til rabarber-æble­marmelade

400 g rabarber
300 g æble
1 dl æblejuice
1 vaniljestang
250 g syltesukker
1 tsk. Atamon

­

Fremgangsmåde

Vask rabarberstilkene og skær dem i 1 cm store stk. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rabarber, æbletern og juice i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang, vaniljekorn og sukker og lad det koge langsomt op ved svag varme. Lad marmeladen småsimre i 5 min., tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Fjern vaniljestangen. Tilsæt Atamon og hæld marmeladen på rengjorte, atamonskyllede glas og luk dem.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Rabarber-jordbærdrik
Rabarber-relish

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop