Opskrifter

Bagt laks med gulerodssalat

Fredag, 22. september 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Opskriften indeholder lækre ingredienser som ferske laksefileter, kartofler, gulerødder og feta. Retten vil med garanti vække begejstring!
50 min
4 personer
Bagt laks:
4 ferske laksefileter med skind
Olivenolie til pensling
½ tsk. paprika
Salt og peber
Gulerodssalat:
500 g kartofler
2½ spsk. olivenolie
Salt og peber
1 kg gulerødder, gerne i forskellige farver
2 spsk. grov sennep
1 håndfuld bredbladet persille
70 g rucola
½ usprøjtet citron
50 g feta

Fremgangsmåde:

Gulerodssalat:

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft.
  2. Skær kartoflerne i små både, og vend dem med ca. 1 spsk. olie, salt og peber.
  3. Læg et stykke bagepapir på ovnens store bradepande, og fordel kartoflerne herpå. Bag dem i ovnen i 10 minutter.
  4. Skær gulerødderne ud i grove stykker. Vend dem med salt, peber og resten af olien. Læg gulerødderne i bradepanden sammen med kartoflerne, når de 10 minutter er gået.
  5. Bag det hele mørt i ca. 25 minutter (bag laksen, når halvdelen af tiden er gået, se nedenfor).
  6. Vend de varme kartofler og gulerødder med sennep, finthakket persille, rucola, revet citronskal og smuldret feta.

Bagt laks:

  1. Gå laksen efter for ben og andre urenheder.
  2. Læg dem i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Pensl laksen med lidt olie, og drys paprika, salt og peber over.
  3. Bag laksen i 10-15 minutter indtil alt kødet har skiftet farve, og lamellerne falder fra hinanden, hvis du prikker let til dem.
  4. Dryp citronsaft over laksen ved servering.