Opskrifter

Brændende kærlighed med bacon-svampe-topping

Fredag, 8. september 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Brændende kærlighed er en sand fornøjelse! Den cremede kartoffelmos får selskab af lækkert fyld, der består af hvidløg, sauterede løg, saftige champignoner og sprød bacon.
40 min
4 personer
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (gerne melede)
2 dl mælk
100 g smør
Salt
Bacon-svampe-topping:
200 g bacon i tern
Olivenolie til stegning
2 løg
2 fed hvidløg
200 g champignoner
2 spsk. balsamicoeddike
25 g smør
Salt og peber
Til servering:
Kruspersille
Syltede rødbeder
Evt. blandet grøn salat eller ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand i ca. 20 minutter.
  2. Hæld 1 dl af det varme kogevand sammen med mælk i en varme­fast kande eller skål.
  3. Mos kartoflerne med en grydeske eller en kartoffelmoser, og tilsæt mælkeblandingen lidt efter lidt. Rør smør i, og smag kartoffelmosen til med salt.

Topping:

  1. Steg bacontern sprøde på en pande i deres eget fedt eller evt. lidt olie. Tag dem fra panden, og læg dem på fedtsugende papir.
  2. Hak løg groft. Steg dem på panden i nogle minutter, så de bliver blanke, men ikke tager farve.
  3. Tilsæt finthakket hvidløg og champignoner i kvarte. Steg det hele blødt ved middel varme.
  4. Hæld balsamico over, og lad den koge ind i et par minutter.
  5. Vend bacon og smør på panden, og lad smørret smelte under omrøring. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Anret topping over den varme kartoffelmos, og drys med grofthakket persille og rødbedetern.
  2. Servér retten, som den er, eller med en salat eller ristet rugbrød til.