Opskrifter

Butterchicken med blomkål

Fredag, 12. januar 2024Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
En lækker portion butterchicken er noget, de fleste vil værdsætte. Servér retten med enten naanbrød eller kogte ris alt efter dine præferencer for en fuldendt oplevelse.
1 t
4 personer
Butterchicken med blomkål:
300 g kyllingebrystfilet
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. garam masala
4 spsk. yoghurt naturel 0,5 %
2 løg
Olivenolie til stegning
½ blomkål
50 g smør
2 spsk. koncentreret tomatpuré
5 dl hønsebouillon
1 dl madlavningsfløde 18 %
75 g cashewnødder
Salt og peber
Til servering:
Frisk koriander
Nanbrød eller kogte ris

Fremgangsmåde:

  1. Klip eller skær kyllingefilet ud i grove tern.
  2. Skær hvidløg og chili i mindre stykker, og stød dem i en morter sammen med spidskommen, koriander og garam masala.
  3. Rør krydderiblandingen med yoghurt, og vend det med kyllingestykkerne. Lad det marinere i en frysepose eller en tildækket skål i køleskabet i mindst 20 minutter, men gerne et par timer eller natten over.
  4. Sautér finthakkede løg klare i en stor gryde i olie.
  5. Læg blomkålsbuketter samt kyllingestykkerne og den marinade, som hænger ved, i gryden. Brun kyllingen på alle sider.
  6. Rør smør og tomatpuré i gryden, og lad det simre under låg i 15 minutter.
  7. Hæld bouillon og madlavningsfløde over, og kog retten igennem i ca. 10 minutter.
  8. Rør cashewnødder i, smag til med salt, peber og de øvrige krydderier, og servér med frisk koriander på toppen og nanbrød eller ris.