Opskrifter

Kylling i gløgg

Onsdag, 13. november 2019Af Louise Dandanell Ørsted. Foto: Martin Tanggaard
Nu er julen lige rundt om hjørnet. Gør din mad mere julet ved at bruge gløgg som ingrediens. Få opskriften på kylling i gløgg her.
1 t og 30 min
4 personer
Ingredienser
100 g bacon
2 rødløg
1 helt kylling
Fedtstof til stegning
Salt og peber
4 dl rødvin
1 stang kanel
2 kapsler kardemomme
5 nelliker
5 tørrede figner
Rodfrugtemos
500 g kartofler
200 g gulerødder
100 g pastinakker
1-2 spsk. olivenolie eller smør
Salt og peber
Evt. persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skær baconen i tern og løgene i både, og brun begge dele i fedtstof.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker, og steg den med i 5 minutter.
  3. Krydr med salt og peber, hæld vin over, og lad det simre i et par minutter.
  4. Kom kanel, kardemomme og nelliker i gryden.
  5. Skær fignerne i strimler, og kom dem i gryden. Kog op, og dæmp varmen.
  6. Lad retten simre under låg i ca. 40 minutter, til kødet er mørt.
  7. Skær kartofler, gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem møre.
  8. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med olie eller smør.
  9. Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt persille.