Opskrifter

Nem hverdagsmad: Kyllinge-selleri-suppe

Fredag, 14. januar 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Der er intet bedre end varm suppe, når dagene er kolde. Hverdagsmad skal være nemt, og på 30 minutter kan du tilberede denne smagfulde kyllinge-selleri-suppe.

Opskrift på kyllinge-selleri-suppe

(2 personer)

  • 225 g kyllingebrystfilet
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • ½ knoldselleri
  • 1 spsk. Karry
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • ½ tsk. tørret timian
  • Salt og peber

Til servering:

  • 30 g valnøddekerner
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 3 spsk. cremefraiche 38 %
  • Flute

Fremgangsmåde:

Skær kyllingefilet i mundrette stykker. Steg dem i en gryde i lidt olivenolie i 3-4 minutter, så de får stegeskorpe. Tag kyllingestykkerne op af gryden.

Hak løg. Skræl selleri, og skær den i mindre tern. Sautér begge dele i en blanding af olivenolie og karry i gryden, til det er blevet lidt blødt.

Hæld grøntsagsbouillon over, tilsæt timian, og lad suppen simre under låg i 10-12 minutter.

Blend suppen til en jævn konsistens med en stavblender. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, og lad retten simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering: Hak valnødderne groft, og drys dem over suppen ved servering sammen med grofthakket kruspersille og en god skefuld cremefraiche. Spis lunet flute til.