Opskrifter

Spinatlasagne

Fredag, 23. februar 2024Af Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Denne ret er både nem at lave og utrolig populær hos både børn og voksne. Derudover er den perfekt til både hverdagsmåltider og festlige lejligheder.
1 t og 15 min
4 personer
Spinatlasagne:
2 løg
3 gulerødder
Olivenolie til stegning og pensling
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørret basilikum
3 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 oksebouillonterning
1 dåse flåede tomater
3 spsk. koncentreret tomatpuré
500 g spinat fra frost
½ tsk. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg fint, og riv gulerødderne.
  2. Steg dem et par minutter i olie i en gryde.
  3. Drys spidskommen og basilikum i gryden, tilsæt pressede hvidløg, og brun det hakkede oksekød i blandingen.
  4. Smuldr bouillonterningen i gryden. Hæld flåede tomater og tomatkoncentrat over.
  5. Lad kødsaucen simre under låg i en halv time. Varm imens ovnen op til 180°.
  6. Optø forsigtigt spinaten i mikroovnen eller i en lille gryde. Hæld den i kødsaucen, og smag til med sukker, salt og peber.
  7. Byg lasagnen op i et stort, ovnfast fad, der er penslet med olie, så den består af skiftevis kødsauce, lasagneplader og ostesauce.
  8. Afslut med revet mozzarella, og bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er smeltet og pastapladerne møre.
  9. Afslut evt. med 5 minutter under ovnens grillfunktion, hvis overfladen skal være ekstra gylden.