Opskrifter

Speltbrød

Lørdag, 9. august 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Godt brød: Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med hvedemel

Opskrift på speltbrød

(2 brød)

25 g gær
6 dl lunkent vand
1 spsk. salt
1 spsk. honning
2 dl fuldkonsspelt
10-12 dl sigtet speltmel
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
50 g hakkede valnødder

Masser af godt brød...

Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag

Sådan bager du speltbrødet

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning, det grove mel, frø og nødder. Rør næsten alt melet i lidt ad gangen. Rør i dejen ca. 10 min., gerne i en køkkenmaskine, til den slipper skålen. Kom evt. lidt mere mel i. Drys mel over dejen og lad den hæve tildækket 1 time på et lunt sted. Form dejen til to aflange brød, sno dem evt. Læg dem på en plade med bagepapir. Tænd ovnen på 250º og lad brødene hæve, til ovnen er varm. Bag brødene midt i ovnen 10 min., sænk temperaturen til 220º og bag dem yderligere 10-15 min., til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle af på en rist under et viskestykke.

Har du mere lyst til muffins? Se vores store galleri med opskrifter på massevis af muffins her


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.

Bag lækre chokoladekager