Opskrifter

Stegte, søde kartofler med karrysauce og mandler

Søndag, 14. august 2011af Redaktion
Super spændende ret

(2 pers.)

Stegte søde kartofler
3 søde kartofler
Lidt hvedemel
1 æg, sammenpisket
2 dl pankorasp (japansk rasp)
Olie til stegning
Groft salt

Karrysauce
1 løg
3 fed hvidløg
1 æble
Olie til stegning
1 spsk. karry
4 dl hønsebouillon
Salt

Tilbehør
Jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
Frisk koriander
30 g ristede mandler
100 g blandede salatblade
Olie og eddike
Gari (sushiingefær)

TIP

Pankorasp er den japanske version af vores almindelige rasp. Den kan købes hos asiatiske købmænd. Alternativt kan almindeligt rasp sagtens bruges.

Kog jasminris efter pakkens anvisning.
Karrysauce: Pil og hak løg og hvidløg. Riv æblet. Steg løg, hvidløg og æble et par minutter i olie i en gryde. Tilsæt karry og steg videre i 1 min. Hæld hønsebouillon ved og lad karry-saucen småkoge i 10 min. under låg. Blend saucen jævn med en stavblender direkte i gryden og smag til med salt.
Stegte, søde kartofler: Skær kartoflerne i 1 cm tykke skiver. Dup dem tørre med køkkenrulle og vend dem i mel, æg og rasp. Opvarm en pande med rigeligt olie og steg kartoflerne gyldne og møre ved middel varme. Det tager ca. 20 min. Lad dem dryppe af på en rist og drys med salt. Server kartoflerne med karrysauce, kogte ris, frisk koriander og ristede, hakkede mandler.
Byd en blandet salat med olie, eddike og sushiingefær til.

Madopskrift: Louise Lorang

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Pikant tærte med skinke og champignon
Kartoffelgratin med salat
Kartofler med spidskål og urter






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop