Opskrifter

Kylling med spinatsalat, feta og jordbær

Torsdag, 23. maj 2013af Redaktion
Lækker kylling med frisk spinat-jordbærsalat

Ingredienser til kylling med spinatsalat, feta og jordbær

(4 pers.)

1 hel kylling
2 spsk. olivenolie
5 kviste rosmarin
½ usprøjtet citron
Salt og peber
300 g frisk, småbladet spinat
½ bdt. dild
100 g ærter (bælgede - ca. 300 g før bælgning)
75 g feta
1 lille skalotteløg
150 g jordbær
4 skiver brød
Salt og peber

Dressing
1 tsk. sennep
1 spsk. jordbæreddike eller anden sød, rød eddike
4 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker eller honning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Klip kyllingen op i ryggen og bred den ud. Læg rosmarinkviste i bunden af et ildfast fad. Læg citronskiver over. Placér kyllingen på denne bund med brystet opad. Gnid skindet med olie, salt og peber og sæt kyllingen i ovnen i 1 time ved 200º, tjek ved lårets tykkeste punkt, om det er gennemstegt.

Skyl og dup spinaten tør. Bland med plukket dild, bælgede ærter, smuldret feta, pillet, hakket løg og skyllede, skivede jordbær. Skær brødet i tern og rist det i ovnen i 10 min. ved 200º og drys dem over salaten. Ryst dressingen sammen og dryp den over salaten lige inden serveringen.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Lakse-spinattærte med porrer
Jordbær-bønnesalat


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop