Opskrifter

Pistaciecupcakes med limetopping

Fredag, 29. marts 2024Af Cecilie Sofie Svensson Foto: Stine Christiansen
Byd påsken velkommen med denne forførende dessert, der imponerer med dens flotte farver og perfekte smag.
35 min
12 personer
Pistaciecupcakes:
100 g smør
3 æg
150 g sukker
1 dl mælk
100 g marcipan
100 g usaltede pistacienødder
1½ tsk. bagepulver
200 g hvedemel
½ tsk. fint salt
12 muffinforme
Lime-topping:
½ limefrugt
200 g blødt smør
ca. 300 g flormelis
Grøn konditorfarve
Usaltede pistacienødder
Spiselige blomster

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Smelt smørret.
  3. Pisk æg, sukker, smør og mælk sammen.
  4. Riv marcipanen fint, og vend den i æggemassen.
  5. Blend pistacienødderne til mel i en blender, og bland dem og de øvrige tørre ingredienser sammen med æggemassen. Dejen skal kun lige vendes, til den er akkurat ensartet i konsistensen.
  6. Hæld dejen i muffinformene, så de er ⅔ fyldt, og bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter.
  7. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Lime-topping:

  1. Pres saften af limefrugten.
  2. Pisk smør med en elpisker i et par minutter, og tilsæt flormelis lidt ad gangen.
  3. Pisk konditorfarve og limesaft i.
  4. Fordel topping på hver cup­cake.
  5. Hak pistacienødder, og drys dem på cupcakene sammen med spiselige blomster.