Opskrifter

Fyldte tomater med krydderurtesalat

Lørdag, 25. august 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Disse fyldte tomater serveres med en krydderurtesalat og tomat-vinaigrette. Tomaterne kan serveres som forret eller som tilbehør til en hovedret.

Ingredienser til fyldte tomater:

(6 stk.)

6 modne tomater i mellemstørrelse
½ agurk
1 stængel bladselleri
Evt. en mild rød chili
200 g hytteost
Salt og peber
1 lille fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1-2 spsk. vineddike
2 håndfulde krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild, merian, timian, estragon, mynte, koriander, blomsterkarse, karse og/eller brøndkarse

Prøv også: Fyldte tomater med oksekødsfyld

Fremgangsmåde:

Krydderurtesalat:
Skyl krydderurterne i koldt vand. Tør dem forsigtigt i et viskestykke.
Pluk alle krydderurter undtagen purløgen, der skæres i stykker på ca. 1 cm.
Bland alle krydderurterne med 1 spsk. olie, salt og peber lige inden servering.

Se også: Tomat-bruschetta

Skær toppen af tomaterne, ca. 1 cm under stilken. Skrab alt tomatkødet og kerner ud med en teske. Gem tomatkødet og toppen, men skær stilken væk.
Skær agurk, bladselleri og evt. chili i bittesmå tern og rør dem med hytteost.
Stil tomaterne i et fad, kom hytteosten i tomaterne.
Sæt en stor top krydderurtesalat oven på tomaterne og kom resten i en lille skål.

Tomat-vinaigrette:
Blend tomatkødet med hakket hvidløg og 2 spsk. olivenolie.
Smag til med vineddike, salt og peber.
Servér de fyldte tomater som forret eller tilbehør med resten af krydderurtesalaten og tomat-vinaigrette.

Tip:
Bland krydderurteblomster og andre spiselige blomster i krydderurtesalaten.

Læs også: Grillede svampe og grønt med fetadressing