Opskrifter

Stuvet spidskål og frikadeller

Fredag, 13. januar 2017 Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger.Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger.
Stuvet spidskål og frikadeller smager bare godt! En god gammeldaws ret med masser af smag og kvalitet.

Stuvet spidskål og frikadeller

(4 pers.) Ingredienser 400 g hakket kalv og flæsk 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 2 æg 1 dl havregryn 1-2 dl mælk el. vand Salt og peber 1 spsk. smør 1 spsk. olie Er du vild med stuvet spidskål og frikadeller, så prøv også frikadeller med kartofler og persillesovs 1 spidskål Vand 1 spsk. salt 25 g smør 25 g hvedemel 2 dl kogelage 1 dl piskefløde Salt og peber Revet muskatnød Prøv også: Glaseret skinke med stuvet grønkål

Fremgangsmåde

Pil løg og hvidløg og riv begge dele fint. Rør kød, løg, hvidløg, æg, havregryn sammen med så meget mælk, at farsen siger svup, når der røres. Kom salt og peber ved. Lad farsen hvile i 10 min. Form farsen til frikadeller med en ske mod hånden og steg dem i smør og olie på en stor pande, til de er brune og gennemstegte. Hold dem varme i ovnen. Snit kålen fint. Kog den i saltet vand i 1 min. Hæld vandet fra, men gem det. Smelt smørret i en gryde, pisk melet ud i smørret og kom 2 dl kogelage ved, mens du pisker. Tilsæt fløde og krydderier og kog igennem under omrøring.