Opskrifter

Oksemørbrad med blommer og rodfrugtmos

Lørdag, 7. april 2012Opdateret 25. oktober 2023Af redaktionen
Prøv denne lækre og sunde middag med oksemørbrad og mos af rodfrugter. Opskriften er til fire personer.
40 min
4 personer
Mørbrad med blommer
500 g oksemørbrad uden fedt
3 blommer
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
Rodfrugtmos
2 kartofler
1 knoldselleri
300 g græskar
1 dl minimælk
1 spsk. olivenolie
2 spsk. persille
Salt og peber
Salat
1 pose grønne salatblade
250 g sukkerærter
8 grønne asparges

Tip

Serveres med en frisk salat af grønne salatblade, sukkerærter og asparges.

Rodfrugtmos

  1. Skær kartoflerne i halve
  2. Skræl knoldselleri og skær i store tern
  3. Skær græskar i store tern
  4. Kog kartofler og knoldselleri i ca. 10 min.
  5. Tilsæt græskar i gryden og kog blandingen videre, til alt er mørt.
  6. Hæld det meste af kogevandet fra rodfrugterne, lad en smule være tilbage i gryden.
  7. Mos rodfrugterne, tilsæt mælken og resten af olien lidt ad gangen, til den har en cremet konsistens.
  8. Smag til med salt og peber og rør 1 spsk. persille i.

Mørbrad og blommer

  1. Udsten blommerne og skær i kvarte.
  2. Krydr mørbraden med salt og peber.
  3. Varm 1 spsk. olie på panden og steg mørbraden 2-3 min. på alle sider.
  4. Læg mørbraden i et ovnfast fad sammen med blommerne.
  5. Steges i ovnen på 200° i ca. 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt, man ønsker kødet.
  6. Anret mos på en dyb tallerken med skiver af mørbrad, blommer og stegesaft oven på, pynt med persille.

Energi-information pr. portion

Energi 480 kcal/2010 kJ
Fedt: 15 g
Kulhydrater: 44 g
Protein: 34 g
Kostfibre: 11 g