Kære Puk
Jeg er bange for at miste min datter
Slankeopskrift på ristet torskerogn og rodfrugter
4 portioner
600 g torskebukser (torskerogn)
2 spsk. rapsolie
2 stk. gulerødder
200 g knoldselleri
2 stk. persillerødder
1 stk. rødbede
1 stk. bage kartofler
2 dl vand
1 kvist rosmarin
1 spsk. fiskesennep
1 g sovsejævner
Salt og peber
Find mere om sund kost og slankende opskrifter på familiejournal.dk
14 sunde og lækreFremgangsmåde til ristet torskerogn og rodfrugter
Rul torskebukserne ind i sølvpapir og kom dem i en gryde med vand og salt.
Bring det til kogepunktet og lad det stå og pochere i ca. 15 minutter uden at koge.
Lad rognen køle af i vandet og tag sølvpapiret af.
Skær rognen i tykke skiver og rist dem på en pande i olien.
Skær rodfrugter i tern.
Varm olien op i en dyb pande og rist rodfrugterne til de har fået farve.
Tilsæt vand, rosmarin og sennep og lad det simre 1 minut inden det jævnes lidt med sovsejævner.
Smag til med salt og peber. Server rognen med rodfrugterne og pynt evt. med brøndkarse.
Energi-information pr. portion
Energi 402 kCal / 1683 kJ
Fedt: 13 gram
Kulhydrater: 30 gram
Protein: 37 gram
Kostfibre: 7 gram
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.