Steak med forårskartoffelsalat

Søndag, 6. juni 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest grønt”, men kan nemt justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

150 g oksesteak
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
Allround krydderi
Salt og peber
75 g salat, f.eks. feldsalat
50 g majroe
50 g squash
6 stk. radiser
50 g fine ærter

Dressing
2 tsk. akaciehonning
1 spsk. limesaft
125 g kartofler (i stedet for kartofler kan du benytte 1 dl kogt bulgur i salaten)

Sådan gør du
Kog kartoflerne med skræl. Skyl salaten, pluk den i passende stykker og læg den i en skål. Skræl majroen og riv den groft, skær squashen i tynde stave og radiserne i skiver. Bland grønsagerne med salaten. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Vend dem i salaten sammen med ærterne. Rør akaciehonning og lime sammen til en dressing og hæld den over salaten.
Varm panden op og steg steaken i 3-4 min. på hver side. Undervejs krydres med Allround krydderi, salt og peber. Server steaken sammen med kartoffelsalaten.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

150 g

150 g

200 g

Grønsager

250 g

125 g

175 g

Tilbehør (kartofler)

125 g

175 g

125 g

Kcal/ kJ

478/2008

477/2003

508/2124

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her.

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Flæsk med kartofler, broccoli og persilledressing
Tunmousse på tomatbund
Skinkehorn
Mørbradgryde med cornichoner og perleløg