Blomstrende bunddække

Tirsdag, 10. juni 2014
af Redaktionen
Det dejlige forårsvejr indbyder til ture i haven. Familie Journals havearkitekt giver dig gode råd om smukke bunddækkende planter

Gå på udkig på villavejen, i planteskoler og i åbne haver og se, hvor stort et udbud af bunddækkende planter, der er. Det er måske især de tidlige stauder og forårets blomsterløg, der gør sig bemærket lige nu, mens bunddækkeplanterne ofte bliver afskrevet som en praktisk løsning, der primært skal forhindre ukrudt i at spire. Men bunddækkeplanterne kan også være en meget smuk oplevelse i sig selv, både pga. et spændende løv og pga. en smuk blomstring.

Beskyt knæene, når du planter. Køb knæpude i Familie Journal Shop

Plant tæt!
Forårets løgblomster kan sagtens skyde op mellem bunddækkeplanterne uanset om disse er stedsegrønne eller ej. På den måde får du to forskellige blomstringer på det samme areal. Også flere almindelige stauder kan anvendes som bunddækkeplanter. Faktisk kan alle planter i virkeligheden anvendes som bunddækkeplanter, bare de plantes tæt nok. Det er dog vigtigt, at de beholder tætheden, så ukrudtet ikke får en chance for at spire imellem planterne.

Har du noget, der skal beskæres? Køb kvalitetssaks i Familie Journal Shop

Af Frank Kirkegaard Hansen, havearkitekt

Læs også

Tid til tulipaner

Kom i violet forårshumør

Roser til mor