kreative ideer

Foto: Carina Krüger

Filtet nissehoved

Den hyggelige nisse består stort set kun af en nissehue med ansigt på - og den er da så fin.

Foto: Sandnes Garn

Strikkede julekugler

Der går ikke så meget garn til de festlige julekugler – og du kan sagtens nå at strikke et par stykker før juleaften.

Påskehygge med de mindste

I køkkenskabet kan du finde alt, hvad du skal bruge for at lave selvtørrende ler. Find akrylmalingen frem og tryl de kæreste pynte-påskeæg og…

Lav den fineste adventskrans

Den yndefuldt svævende, stjerneformede adventskrans er bygget op om et let, hjemmelavet stativ af pilegrene og pyntet med lærkekogler.

Bind en smuk buket

Man kan binde en fin buket på en nem måde, hvis man først samler de enkelte blomster i små, selvstændige buketter, som vi har gjort her.

Foldede papirblomster efter japansk tradition

Fine, foldede papirblomster

Du kan selv vælge, om du vil have 5 eller 6 kronblade på de flotte papirblomster, der foldes efter japansk tradition

Søde julefugle til træet

Små personlige ophæng med julefugle til juletræet eller pynt til dine julegaver. De søde fugle er broderet på aidastof og er ikke svære at lave.

Den sødeste blomsterkrans i dine yndlingsfarver

Den sødeste blomsterkrans

En fin blomsterkrans, som alle kan finde ud af. Der kræves kun en halmkrans og stofrester i forskellige farver. Så skal man bare klippe lapper og trykke dem…

Julepynt i lange baner
Kom godt i gang med dit hjemmelavet julepynt, find inspiration, opskrifter og skabeloner på hjemmelavet julepynt her på familiejournal.dk

Her på siden finder du opskrifter på alt fra julekugler, over søde engle, til bagte bordkort og de fineste juledekorationer. Kort sagt finder du opskrifter på alt det julepynt, du overhovedet orker at flikke sammen i den travle december måned.

Overrask din familie og venner med hjemmelavet julepynt eller hyg jer om at lave det sammen!
Sæt julemusik på anlægget, tænd nogle stearinlys (men hold dem endelig langt væk fra garn og glanspapir!), varm gløggen og lun æbleskiverne. Så er scenen sat til den hyggeligste eftermiddag med familien, hvor I får kreeret jeres helt personlige julepynt.

Du har sikkert allerede masser af pynt til juletræet, men mon ikke der er et par kræmmerhuse, der trænger til en udskiftning, og der kan jo altid blive plads til en guirlande, et julehjerte eller engel mere.

Gå på opdagelse i vores mange opskrifter på julepynt og lad dig inspirere til en hyggelig stund med juleklip, konfekt og knas. Glædelig jul!