Maria Hirse: Sådan er mit liv

Mandag, 4. oktober 2010
af Redaktionen -Foto: Torkel Dyrting
Maria Hirse er en forfatter med internationale ambitioner. Hendes seneste bog handler om alle typer spiseforstyrrelser og om de faresignaler, man skal være opmærksom på
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Af Johan Isbrand

Hun slog igennem på Lykkehjulet, men er i dag kendt for sine bøger om spiseforstyrrelser. Familie Journal har mødt Maria Hirse til en snak om hendes ambitioner og ønsker for fremtiden.

Hvordan adskiller din seneste bog sig fra, hvad du tidligere har skrevet?
- Denne gang handler det om alle typer spiseforstyrrelser, om de faresignaler, man skal være opmærksom på, og om mulighederne for helbredelse. Jeg har arbejdet med emnet fra forskellige vinkler og interviewet folk, der selv døjer med problemerne, men også både pårørende og behandlere. Og bogen henvender sig til alle tre grupper. For at kunne helbrede lidelserne, må man nemlig forstå, hvad der foregår bag skallen på de involverede.

Hvor står du i dit liv lige nu?
- Foran en skillevej. Nu har mit liv i nogle år kun handlet om arbejde og børn, og det har været mit eget valg, men jeg mærker efterhånden et behov for, at der sker noget andet. Om det ender med et hus på landet eller i udlandet, ved jeg ikke endnu. I hvert fald vil jeg kaste tingene op i luften og se, hvad der kommer ned. Hvis man ikke tager hånd om sit eget liv, sker der som bekendt ingenting.

Hvad ønsker du mest i dit liv?
- Ud over et godt helbred og evig lykke for mig selv og mine børn har jeg en ambition om at skrive en bestseller til det amerikanske marked. Faktisk er jeg allerede startet på at skrive en. Og jeg har ikke tænkt mig at give op, før alle muligheder er udtømte.

Hvem har betydet mest for dig?
- Det har mine børn. Med dem har mit liv fået større mening. Det udvider ens horisont markant, at man pludselig skal skabe muligheder i livet for andre end sig selv. At der er andre, som er vigtigere. På sin vis er det befriende. Og så kan ingen give kærlighed, som børn kan.

Læs også:


Daimi sætter
stadig sin hat,
som hun vil

Hestehandler
synger for både
folk og fæ

Gravhund
reddet af
donorblod