Jeg fik en ny datter juleaften

Onsdag, 24. november 2010
af Redaktionen - Foto: Torkel Dyrting
til venstre
Sidste år op mod jul var Vinni Tholstrups bror dødssyg, og hun lovede ham én ting: Hun ville altid sørge for hans lille datter, Camilla, som i forvejen var moderløs. Og sådan gik det til, at Camilla fik et nyt hjem juleaften sidste år hos sin faster
Vinni har favnen fuld: Julie
Vinni har favnen fuld: Julie

Af Greta Johannsen

Julekurven…

… består af 1.500 rare kroner, som kan bruges præcis, som man har lyst. Familie Journal uddeler i år 20 julekurve. Og nogle af de glade modtagere kan du møde i bladet her op til jul

Camilla burde være en glad, lille pige og leve et liv som alle andre små piger på fem år, der ikke har større bekymringer i livet, end, at et knus kan overvinde dem. Men sådan er det ikke for Camilla.

Begge hendes forældre er døde, og Vinni Tholstrup fra Silkeborg er hendes faster, men siden juleaften sidste år er hun også Camillas "mor", for sådan ønskede Vinnis bror, Carsten, at det skulle være. Siden har Vinni og hendes børn gjort alt for, at Camilla igen skal blive en glad, lille pige.

Nu kan det kun gå fremad
Vinni er en mor, der kæmper for sine børn. Hun er ikke en kvinde, der bruger store ord og græder over ting, der ikke lader sig ændre. Tingene er, som de er, mere er der ikke at sige om det.
Derfor får hun Familie Journals store julekurv.

- Jeg tror på, at alle mennesker får deres portion modgang her i livet. Jeg tror, vi har fået vores, så nu kan det kun gå fremad …

Uforklarlig tragedie
Camillas mor døde, da Camilla var helt lille. En morgen vågnede Carsten, fordi Camilla græd og græd, og han gik ind i soveværelset for at se, hvad der var galt. Måske havde Helle sovet over sig, tænkte han. Men Helle havde ikke sovet over sig. Det utænkelige var sket: Helle var død i løbet af natten, 32 år, rask og lykkelig.


Det var en glad og rørt
Vinni, der modtog Familie
Journals julekurv og en
smuk blomsterbuket
takket være hendes
veninde Ann Thomsen

Lungekræft
Da Camilla er næsten tre år, bliver Carsten syg. I maj 2008 får han diagnosen: Han har lungekræft. Jeg husker min bror som et stærkt menneske og en mand, der ville kæmpe for sit liv med alt, hvad han havde. Men Carsten var også en meget realistisk mand.

Da Camilla er næsten tre år, bliver Carsten syg. I maj 2008 får han diagnosen: Han har lungekræft. Jeg husker min bror som et stærkt menneske og en mand, der ville kæmpe for sit liv med alt, hvad han havde. Men Carsten var også en meget realistisk mand.

- Kort efter, at han fik diagnosen, spurgte han mig, om jeg ville sørge for Camilla, hvis han ikke overlevede? Min mand og jeg var ikke i tvivl: Camilla skulle ikke ud til fremmede, så vi skrev børnetestamente, fortæller Vinni.

Carsten vidste, at hans datter ville være i de bedste hænder, og juleaften sidste år døde han efter et langt og strengt sygeleje.

Den dummeste pige i verden
- Camilla blev flyttet fra Ikast Kommune til mig i Silkeborg, og jeg havde håbet på, at der ville være en psykolog, der kunne snakke med Camilla om de ting, hun havde brug for. Det kunne desværre ikke lade sig gøre - også selvom Camilla somme tider mener, hun nok er den dummeste lille pige i verden, eller, at der måske er et eller andet i vejen med hende, for hvorfor skulle hendes far ellers dø?

Kontakt til Kræftens Bekæmpelse
- Derfor har jeg kontaktet Kræftens Bekæmpelse, som vil give Camilla nogle samtaler med en psykolog, så hun kan få styr på sin angst og sine tanker. Jeg har lovet min bror, at jeg giver hans datter den barndom og den kærlighed, alle børn fortjener, og så bliver det sådan.

Læs også:

Vandt julekurv og fladskærm

Plads til børn - og en julekurv

Solveig vandt videokamera