Kærlighed på dansegulvet

Søndag, 1. april 2012
af Katrine Sivkær Pettersen
Da Henry for otte år siden kontaktede Seniordans for at få dansen til Ebeltoft, troede han ikke, at han også ville finde kærligheden – men den fælles passion for dans skabte gnister mellem danseunderviseren og eleven
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

- Der er jo mange mænd, der møder sin dame på dansegulvet, men når de så har hende i havn, så gider de ikke danse mere, fortæller Eva Schmidt på 68 og slår en høj latter op.
Men det er dog ikke tilfældet med Eva og hendes mand, Henry Gavnholt, 74. Godt nok fandt de hinanden på dansegulvet, men dansen er stadig en lige så stor og vigtig del af begges liv.
I dag kører parret Aarhus og omegn tynd for at undervise i dans, og Eva og Henry er efterhånden blevet et kendt par på disse kanter. Og dansen er en hel speciel en af slagsen. Det er seniordans, og her er der højt til loftet og plads til at udfolde sig som den, man er.

DANSK SENIORDANS

Sidste år havde Landsforeningen Dansk Seniordans 25 års jubilæum.
Idéen stammer fra Tyskland, og dansen findes i hele landet. Ud over danselektioner arrangerer foreningen både nationale og internationale træf.
Læs mere på danskseniordans.dk eller kontakt dem på tlf.: 86 91 51 20.

Kærlighed på dansegulvet
Eva, der siden starten af 90'erne har undervist i dans, blev for otte år siden kontaktet af Henry, der var aktiv i ældresagen og gerne ville have seniordansen til byen.
Som tidligere danser - dog i sine unge år - ville Henry gerne tage danselederuddannelsen, men det kunne ikke ske fra den ene dag til den anden. Derfor tilbød danseunderviseren Eva at tage fra Hadsten til Ebeltoft for at hjælpe ham.
Men den hjælpende hånd - eller fod så at sige - varede hele to sæsoner. Og der var åbenbart noget, som holdt Eva fast ved dansen i byen på Danmarks næsetip - hun og Henry havde lige så stille fattet sympati for hinanden.

Livsglæde
Et tillidsfuldt forhold blev bygget op, og en julidag i 2007 gav de hinanden deres ja i kirken og flyttede sammen i Hadsten. Kærligheden, som de fandt hos hinanden, opstod først og fremmest gennem deres fælles passion for dansen, og den er stadig omdrejningspunktet i deres liv.
- Har man lidt rytme i kroppen og kan lide musik, så er der jo ikke noget mere pragtfuldt end at svæve hen over gulvet til en engelsk vals for eksempel. Dans er et udtryk for livsglæde - sammen med musik, uddyber Henry, som var gift indtil 1980. Eva mistede sin tidligere mand i 1992.
- Vi kalder jo seniordans for de fire H'er. Hjerne, hjerte, helbred og humør. Med dansen får du hele pakken. Ja, og oven i handlen kan du være så heldig at møde kærligheden, fortæller danserinden. Et smil fra øre til øre viser sig hver gang, blikket falder på hendes trofaste dansepartner.

Læs også:
Dans dig slank
Dans for livet