Strikkede lam

Lørdag, 23. april 2011
af Redaktion
De små, bløde, strikkede krammelam er godt legetøj til de mindste
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

STRIKLAM
Højde: 8 cm, længde: 10 cm.
Materialer til 1 stk: Ca. 20 g råhvidt eller sort uldgarn, der passer til strikkep nr. 4. Broderegarn i sort eller hvidt. 2 piberensere a 15 cm. 30 cm silkebånd. Fyldevat.

Se forkortelser og brugertips her

Krop: Slå 26 m op på p 4 og strik glat til arb måler 13 cm, luk af. Fold firkanten diagonalt med det glatstrikkede ud og sy de 4 spidser sm. 5 cm ind mod midten. Vend vr-siden af det strikkede ud, bøj begge piberensere lidt om i begge ender, så de måler 12 cm, og put disse ind som buer i kroppen, så den ene danner forben og den anden bagben. Put fyld ind i de 4 ben og i kroppen og sy kroppen sm. på det lige stykke, idet folderne ved benene puttes ind i midten. Ca. 2 cm oppe af hvert ben sys en stram tråd for at danne ben.


Lær at strikke med vores
store strikkeskole - se her

Hoved: Slå 9 m op og strik 3 cm glat. I slutn af de næste 2 p tages 3 m ud = 15 m. Strik til arb måler 7 cm. Luk de 3 m i begge sider af og strik med de 9 m til stykket i alt måler 10 cm, luk af. Fold stykket dobbelt på tværs og sy begge sidesømme smn., idet der sys en runding ved de udtagne/indtagne 3 m. Vend det glatstrikkede ud. Pres de udtagne 3 m i hver side ud til øre, gør dem flade, så sammensyningssømmen ligger på undersiden, og sy dem flade, så syningen flugter sidesømmen af hovedet. Put fyld op i hovedet og sy det til forneden. Brodér ansigt med stikkesting og øjne/snude med knudesting. Sy hovedet fast til kroppen.

Hale: Slå 7 m op, strik 3 p glat og luk m af. Sy halen sammen på langs, hvor den ruller, og sy den på.
Bind en sløjfe om halsen.

Strikkeopskrift: Ruth Møller

Mere til de mindste
Sødt til baby (bamse, bold og terning)
Lav din egen zoo - se her
Babyhue i perlestrik